Nyt uheld i dansk svømmehal

En seksårig dreng var tæt på at drukne, da han blev suget mod bunden i et svømmebassin i Oksbøl.

Artiklens øverste billede
Moderen til sen seksårige dreng frygter, at han vil være mærket for livet efter den ubehagelige oplevelse. Arkivfoto: Thomas Fredberg

Kort efter at en 12-årig pige mirakuløst slap med livet i behold fra en ulykke i en badesø i Albertslund, er en mor til en seksårig dreng oprevet efter en episode i Blåvandshuk Idrætscenter i Oksbøl. Det rapporterer dr.dk/esbjerg.

Maria Egelund synes, at hendes seksårige Kalle havde været lige lovlig længe under vandet, da han dykkede i børnebassinet i svømmehallen.

"Efter noget tid synes jeg, at han havde ligget lidt længe, så jeg stikker hænderne ned under vandet. Han hiver så hårdt i mine arme, at jeg reagerer på det og hiver ham op," fortæller den chokerede mor til dr.dk/esbjerg.

Kendte problemet

En defekt bundrist havde suget drengen fast til bunden. Han havde et stort sugemærke på ryggen, da han kom op på land.

Da Maria Egelund konfronterer hallens livredder med episoden, får hun at vide, at man godt ved, at der er et problem med risten, og hallen havde kontaktet en tekniker.

Erkender fejl

Helge Nielsen, inspektør i Blåvandshuk Idrætscenter, er ked af episoden. Teknikeren var aldrig kommet, og livredderne havde ikke tjekket, om risten var i orden.

"Hvis han havde tjekket det og set, at reparatøren ikke havde været der, var bassinet ikke blevet åbnet. Det er den menneskelige uheldige fejl som kan ske. Og desværre kunne den have taget en lille drengs liv, så det har vi det rigtig rigtig skidt med," siger Helge Nielsen til dr.dk/esbjerg.

Politiet er nu involveret i sagen, men ved endnu ikke, om der skal rejses tiltale.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen