Annonce
Indland

Politiforbund: Dumt at vise video

De mange forklaringer om videooptagelserne fra rydningen af Brorsons Kirke er næsten pinlige, og det skader politiets image. Sådan lyder vurderingen fra Politiforbundets formand Peter Ibsen, der kalder sagen grotesk.

Politiforbundets formand, Peter Ibsen. Arkivfoto: David Bering

Det var ikke særlig klogt, da ledelsen i Københavns Politi valgte at offentliggøre optagelser fra rydningen af Brorsons Kirke 13. august. Kritikken af politiledelsen kommer nu fra Politiforbundet, der organiserer stort set alle politifolk i landet.

Peter Ibsen er formand for forbundet, og han er ikke særlig imponeret af, hvordan ledelsen i København har håndteret forløbet efter arrestationen af 17 irakere i kirken.

Sagen har fået massiv omtale og har blandt andet ført til, at præsten fra kirken Per Ramsdal er sendt på tre ugers ferie. Irakerne er smidt ud af Danmark, men Peter Ibsen ærgrer sig især over, at ledelsens mange forklaringer har givet politiets image endnu flere ridser i lakken.

Ikke i top

- Vi er i forvejen ikke helt i top, når det gælder vores image, siger han og henviser til de mange forklaringer om politiets optagelser fra den 13. august.

Først offentliggjorde politiet optagelser inde fra kirken. De skulle blandt andet dokumentere, at politiet mødte op i skjorteærmer og kasket. Først senere blev kampudstyret taget på, og det udviklede sig uden for kirken til sammenstød mellem aktivister og politi. Men der var ingen optagelser fra episoden uden for Brorsons Kirke, lød forklaringen i første omgang fra politiet. Kameraet var nemlig blevet smadret.

Senere viste private optagelser en politimand, der filmede uden for kirken, og så fandt politiet i København flere optagelser. Og det er ærgrer Peter Ibsen.

- Dette her udvikler sig efterhånden mere og mere grotesk. Først var der nogle videooptagelser. Så var der ikke nogle, og så var der nogle alligevel. Det irriterer mig da grufuldt, at politiet skal belemres med dette her. Det kunne være undgået, hvis man havde tænkt sig grundigt om i Københavns Politi, siger Peter Ibsen.

Intern misforståelse

Han kalder det dumt, at ledelsen har valgt at offentliggøre videoen.

Chefpolitiinspektør Per Larsen siger til Ekstra Bladet, at en intern misforståelse er skyld i, at alle optagelser ikke blev lagt frem i første omgang. Ifølge avisen samlede politiet ellers alle optagelser få timer efter, de udviste irakiske asylansøgere blev fjernet i de tidlige morgentimer 13. august. Offentligheden fik dog kun optagelser inde fra kirken i første omgang. Der var ingen video af balladen uden for kirken efter rydningen. Ifølge Per Larsen var ledelsen i Københavns Politi sikker på, at man havde fået alle optagelser fra den enhed, der står for videooptagelserne.

- Vi var overbevist om, at der ikke var mere. Vi havde bedt om det fra kirken - underforstået alt hvad der var i operationen. De havde misforstået - eller bare gjort hvad de fik besked på - og sendt optagelserne fra kirken og tænkte ikke over, at det også var optagelserne fra gaden, vi skulle have, siger Per Larsen.

Derfor troede både han og politidirektør Johan Reimann, at enheden havde leveret alle optagelser.

- Vores kære pressechef ringer ud til enheden og siger: Kære venner, jeg vil gerne have de optagelser, I har fra kirken. Og jeg ved ikke, hvad de har tænkt på, men ude i afdelingen siger de: Nå, han skal have det fra kirken. Så får han det fra kirken. Så klippede de der og sagde værsgo, siger Per Larsen til avisen.

/ritzau/Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her