Nedskæringer truer skilsmissebørn

Skal jeg bo hos far eller mor? Det spørgsmål kommer skilsmissebørn, som forældrene slås om, til at gå alt for længe med som konsekvens af personalenedskæringer i statsforvaltningerne, frygter Danske Familieadvokater.

Artiklens øverste billede

De fem statsforvaltninger må vinke farvel til hver tyvende af de i alt 800 ansatte, som forvejen har været pressede af ikke bare ophobede sager om forældremyndigheden, men også skilsmisser, anbringelsessager og adoptioner.

I forvejen er det mere reglen end undtagelsen, at de komplicerede børnesager tager halvandet til to år at få afgjort. Danske Familieadvokater frygter, at sagsbehandlingstiden nu forlænges med op til et halvt år, når der bliver færre sagsbehandlere til at tage sig af sagerne. Og det er et tidsrum, der gør en stor forskel i et omtumlet barns opvækst, siger bestyrelsesmedlem i Danske Familieadvokater, Lone Brandenborg.

- Det kan bestemt ødelægge meget for sådan et barn, siger hun.

Længere ventetider

For to år siden afskaffedes muligheden for, at den ene forælder straks kan gå til retten og få en afgørelse af forældremyndigheden. Det kan nu først ske, hvis en mægling i statsforvaltningen slår fej. Reformen skulle sætte barnets interesser i centrum. Men i statsforvaltningerne har sagerne hobet sig op med længere ventetider, også fordi statsforvaltningerne netop var sammenlagte af de 14 gamle statsamter, ligesom den nylige reform af retskredsene har forlænget sagsbehandlingen dér.

- Vi frygter, at der bliver noget nær kaos på børneområdet som følge af nedskæringerne, siger Lone Brandenborg.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen