Flere vil være lærere og sygeplejersker

<p>I årevis har det været lavstatus at være lærer, sygeplejerske og pædagog, men i år er kurven knækket.</p>

Mange flere unge end tidligere har søgt ind på professionshøjskolernes uddannelser, og tendensen er den samme i hele landet, viser en optælling af ansøgningerne til kvote 1 og kvote 2.

Antallet af unge, der vil være folkeskolelærere, er steget med 18 procent, 21 procent flere vil være pædagoger, mens hele 30 procent flere vil være sygeplejersker.

Også uddannelser til bioanalytiker, socialrådgiver og radiograf har fået markant flere ansøgninger, end man er vant til at se på studiekontoret.

Tværfaglige miljøer trækker

Stefan Hermann, rektor for Professionshøjskolen Metropol på Frederiksberg vurderer, at de unge er tiltrukket af at være en del af professionshøjskolernes nye tværfaglige miljøer, hvor der er mulighed for at læse fag sammen med studerende fra andre uddannelser.

- Søgningen til velfærdsuddannelserne er steget markant i år. Det viser, at de unge bakker op om professionsuddannelserne, og det er positivt, siger han.

Men der kan ikke hviles på laurbærrene, mener formanden for Professionshøjskolernes Rektorkollegium, Laust Joen Jakobsen. Han forventer fuld opbakning fra regering og Folketing til at fastholde den opadgående kurve.

Flere vil få afslag

Antallet af unge, der har søgt ind på universiteterne og DTU er også højere end normalt.

Interessen for at læse på universitetet bliver dog mødt med blandede følelser på studiekontoret i Århus.

- På den ene side synes jeg, at det er dejligt, at der er så mange, der gerne vil ind og have en universitetsuddannelse. På den anden side betyder det, at vi nok kommer til at give afslag til rigtig mange, og der har jeg det faktisk ikke så godt med, siger studiechef Eva Teilmann fra Århus Universitet til dr.dk.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen