København vil føre kampagne mod sexkøb

Socialdemokrater og SF'ere i København vil føre kampagne mod sexkøb under klimatopmødet i december.

- Hver gang, der er topmøde, er der en voldsom stigning i prostitution. Med kampagnen vil vi gøre opmærksomme på, at København ikke accepterer prostitution, fordi det kvindesyn, der ligger bag, ikke hører hjemme i vores by anno 2009, siger Ninna Thomsen, gruppeformand for SF og tilføjer, at det giver et meget uheldigt billede af, hvad miljøfolk laver, når de er ude.

Kræver underskrift

Som et led i kampagnen vil kommunen indføre et kodeks, hvor man advarer topmødets deltagere mod at gå til prostituerede. Sammen med informationsmaterialer om prostitueredes skæbner og det kriminelle bagland, skal kodekset så sendes til deltagerne med en opfordring om at skrive under på, at de vil overholde det.

Anden omgang

Nu støtter Enhedslisten forslaget og der er bred opbakning til en kommunal kampagne.

- De københavnske redegørelser viser, at langt de fleste prostituerede får psykiske og fysiske skader. Det er absurd, at et topmøde, der har et godt og ædelt formål, forstærker de skader. Prostitution skal begrænses i det hele taget og hvis et kodeks og en kampagne kan være med til det, så er det det, vi skal gøre, siger Mikkel Warming (EL), socialborgmester i Københavns Kommune.

Formelt stilles forslaget først i Socialudvalget efter sommerferien.

Folketinget har tidligere på året debatteret et lignende kodeks, men det var der ikke flertal for.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen