12-årig fanget i vandpumpe

En kommunal badesø i Albertslund er foreløbig lukket til mandag, efter at en pige lørdag blev suget ned under vandet af en vandpumpe. Pigen fik kunstigt åndedræt og hjertemassage og er nu indlagt. Hendes tilstand er ifølge politiet kritisk og pigen er bragt i kunstig koma foreløbig indtil søndag.

Pumpen ligger under en bro ved en vandrutsjebane. Den suger vand op til rutsjebanen, men det er endnu uklart, hvad der er sket.

- Hvordan badegæster kan komme så tæt på et sug, som er så kraftigt, er endnu uvist, siger vagtchef ved Vestegnens Politi Brian Normann.

Veninder slog alarm

Idrætsdirektør i Albertslund Kommune, Ole Lindholdt, er dybt rystet over ulykken. Han kan heller ikke forstå, hvad der er sket.

- Det er mig en gåde, hvordan det kan ske. Det er et sted, man ikke burde kunne svømme ind, siger Ole Lindholdt til TV2 Lorry.

Pigen var der med nogle veninder, som slog alarm, da den 12-årige forsvandt under broen.

Politiet lukkede efter ulykken badesøen. Mandag skal teknikere fra Teknologisk Institut forsøge at klarlægge årsagen til ulykken.

Badesøen ligger i det rekreative område Skallerne og er ejet af Albertslund Kommune. Rutsjebanen blev i maj godkendt af Teknologisk Institut, og hele svømmeanlægget er godkendt af Københavns Vestegns Politi.

Ifølge politiet var der omkring 1000 badegæster, da ulykken skete. Både livreddere og gæster er tilbudt krisehjælp.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen