Lang udsigt for Vadehavet som verdensarv

Selv om Unescos verdensarvskomité nu direkte opfordrer Danmark til at søge om at få optaget Vadehavet på listen over verdens flotteste naturarv, så står miljøminister Troels Lund Poulsen (V) ikke klar med en ansøgning.

Artiklens øverste billede
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V)har ingen hast med at få gjort Vadehavet til nationalpark. Arkivfoto: Ingvar Andersson

- Man skal tage en ting ad gangen. Lige nu er vi i gang med en stor debatfase om etableringen af en nationalpark i Vadehavet. Jeg vil ikke forholde mig til, om man skal blive en del af verdensarvslisten, før efter vi har åbnet nationalparken i sommeren 2010, siger Troels Lund Poulsen.

Den tyske og hollandske del af Vadehavet er netop blevet optaget på Unescos prestigefyldte liste, og en ansøgning fra Danmark vil blive modtaget positivt, fastslår Unescos Verdensarvskomité på sit møde, der finder sted i disse dage i Sevilla i Spanien.

Lokale ønsker

- Det er helt afgørende for mig, at hvis man kommer til at diskutere det, så skal det ske med baggrund i et meget stærkt ønske fra lokalbefolkningen. Det skal ikke, som vi tidligere har set, være et københavnerprojekt, der er opstået i Miljøministeriet, siger Troels Lund Poulsen.

Da daværende miljøminister Svend Auken (S) i 2001 forsøgte at få lokal støtte til at få Vadehavet på den eftertragtede naturarvsliste, løb han ind i massive lokale protester. De var bange for, at en udnævnelse til naturarv ville gøre det mere besværligt at drive jagt, landbrug og fiskeri i det sårbare naturområde.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen