Glemt pige døde af tørst

Det var en kombination af overophedning og tørst, der var årsag til, at en et-årig pige i går døde på bagsædet af sin fars bil, mens faren var på arbejde.

Artiklens øverste billede

Det viser obduktionen af den lille pige, der efter alt at dømme har kæmpet for sit liv i bilen, som efter en hel dag i solen var blevet stærkt opvarmet, oplyser Nordsjællands Politi.

Den 29-årige far glemte tilsyneladende alt om, at han havde sin et-årige datter med i bilen, da han i går morges kørte på arbejde i Lyngby. Egentlig skulle han have afleveret datteren adskillige kilometer væk hos en dagplejer på Midtsjælland, men manden kørte aldrig til dagplejeren. I stedet kørte han direkte på job og efterlod sin datter i barnestolen på bilens bagsæde. Han er nu sigtet for uagtsomt manddrab.

Kæmpede sig ud af stolen

Pigen blev efterladt i stolen ved 09-tiden, men da hun blev fundet sidst på eftermiddage,n lå hun død på bilens gulv.

- Der har været en kamp, konstaterer vicepolitiinspektør Flemming Poulsen.

- Vi har været i kontakt med et vidne, der så barnet sidde i live i stolen ved middagstid. Vidnet finder det underligt, at der sidder et barn i bilen, men slår det i første omgang hen med, at forældrene må være lige i nærheden. Alligevel vender vidnet senere tilbage til bilen for at se efter barnet, men her konstaterer vidnet, at pigen ikke længere sidder i stolen og tror derfor, at alt er i orden, forklarer Flemming Poulsen.

Men alt var ikke i orden. Pigen havde kæmpet sig ud af stolen og ned på gulvet.

Dagplejeren ringede aldrig og spurgte efter barnet. Først da pigens mor sidst på eftermiddagen ville hente datteren og fik at vide, at hun ikke var blevet afleveret om morgenen, gik tragedien op for familien.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen