Igen rent vand i vandværk

Efter en uge med krav om at koge vandet kan borgerne og virksomhederne i Lille Skensved ved Køge atter bruge vandet direkte fra hanen.

De seneste prøver fra Lille Skensved Vandværk viser, at der ikke længere er spor af E. Coli bakterier i vandet, og Køge Kommune har i samråd med embedslægen derfor besluttet at ophæve kogeanbefalingen, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Borgere kan trygt gemme kogekedlen væk og drikke vandet direkte fra hanen igen. Vi anbefaler dog, at man starter med at åbne alle haner og lader vandet løbe i mindst 15 minutter for at sikre, at egne ledninger og rør også er fuldt gennemskyllede, siger afdelingschef for Natur og Miljø i Køge Kommune, Bjarne Bringedal Svendsen, i en pressemeddelelse.

Køge Kommune udstedte kogeanbefalingen den 19. juni, da der ved en rutinekontrol var fundet E. Coli bakterier i vandværkets vand. Supplerende prøver bekræftede lørdag eftermiddag, at der var tale om forurening af hele vandværkets ledningssystem, som dækker godt 800 husstande.

Årsagen til forureningen skyldes en af vandværkets boringer. Boringen er nu frakoblet vandforsyningen og vil blive undersøgt nærmere for at få opklaret, hvordan forureningen kunne ske.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen