Efterladt pige omkom i bil

En pige på et år døde torsdag eftermiddag i sin fars bil i Lyngby. Sandsynligvis er dødsårsagen hedeslag, oplyser politiet.

"Faren er blevet anholdt, og når man anholder nogen, så er det jo fordi, at man har en mistanke om, at der er sket et eller andet."

Så klart udtaler efterforskningslederen ved Nordsjællands Politi, Flemming Poulsen, sig i sagen om den etårige pige, der torsdag eftermiddag mistede livet.

Det skete, da hun blev efterladt i en bil ved sin fars arbejde på Lottenborgvej i Lyngby. Pigen er muligvis død af hedeslag, og ifølge Flemming Poulsen er det mest sandsynlige, at hun har tilbragt timerne fra klokken 9 til 15.30 i en varm bil med lukkede vinduer, siger han til jp.dk.

Glemte barnet

Faren har forklaret, at han glemte at aflevere barnet hos en dagplejer torsdag morgen. Han kørte derefter videre på arbejde, men glemte at han havde sin datter siddende fastspændt i en barnestol på bagsædet.

Alarmen indløb til 112 klokken 15.42, og en ambulance blev straks sendt af sted, ligesom også politiet satte kurs mod Lyngby.

Tilsyneladende blev tragedien først opdaget, da moderen i eftermiddag ankom til dagplejeren for at hente pigen, som altså ikke var der.

Faren er mistænkt

Politiet har endnu ikke klarhed over, hvordan en far kan glemme sit barn på bagsædet af en bil.

"De undersøgelser, vi er ved at foretage, skal afdække, hvad der er sket, og hvad der ikke er sket. Men jeg kan godt bekræfte, at faren er mistænkt for at forårsage barnets død, ja," siger Flemming Poulsen til jp.dk.

Moderen til barnet skal også afhøres, men hun er umiddelbart ikke mistænkt for noget.

Den anholdte blev torsdag aften løsladt af politiet og overgives til krisepsykologer på Rigshospitalet.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen