Annonce
Indland

Århusiansk erhvervsleder bag bombejoke

En 43-årig erhvervsleder, der lørdag aften jokede med at bombe kronprinsparrets fly, har måttet aflevere sine penge til politiet.

»Det er sgu godt, at alle de sikkerhedsfolk ikke har opdaget bomben i min bagage.«

Sådan faldt bemærkningen fra en 43-årig erhvervsleder fra Hinnerup tæt på Århus, da han lørdag sammen med bl.a. kronprinseparret var på vej til at lette fra Københavns Lufthavn og sætte kursen mod Chicago.

Da kronprinseparrets livvagter hørte bemærkningen, tog de ingen chancer og førte parret op til lufthavnens kongeværelse, mens bombehunde og politi gennemsøgte flyet. Et par timer senere lettede flyet, men kaptajnen ville ikke have den 43-årige med, og derfor tog han toget tilbage til Århus.

Politiet beslaglagde 50.000 kr. i kontanter, som manden havde på sig. Ifølge vagtleder hos Københavns Politi, Søren Wiborg, var der dog ikke noget underligt i, at han havde så mange på sig.

”Manden har en ledende stilling i en større dansk virksomhed, så der var ikke noget mistænkeligt i, at beløbet var ret stort,” siger han.

Erhvervslederen er sigtet for at forstyrre offentlige transportmidler, hvilket kan give fængselsstraf på op til to år.

Hos SAS siger pressechef Mikkel Thrane, at flyselskabet vil tale med politiet om episoden og derefter vurdere, om SAS vil anlægge en erstatningssag.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her