Annonce
Indland

Stor opbakning til fixerum i befolkningen

Et stort flertal i den danske befolkning mener, at narkomaner skal have mulighed for at tage stoffer under ordnede forhold i fixerum. Den massive opbakning kommer frem i en måling, som Vilstrup har foretaget for Gadejuristen, der er en privat organisation, som hjælper stofmisbrugere. Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen afviser dog fortsat fixerum.

Arkivfoto: JP Arkiv

- Det siger mig alt om, at vores regering er ude af trit med vores befolkning, som godt ved, hvad der er brug for, siger Gadejurist Nanna Gotfredsen til berlingske.dk.

Regeringens flertal begynder dog at vakle på området, for Dansk Folkeparti bløder op for sin modstand.

- Der er ingen tvivl om, at der er fordele ved fixerum. Der vil blandt andet være sundhedsfagligt personale til stede, som kan sikre, at man undgår de smitsomme sygdomme, der florerer blandt narkomaner. Det vil vi meget gerne være med til at drøfte, siger DF's retsordfører Peter Skaarup, som dog stadig har nogle bekymringer.

- Hvordan undgår vi, at børn og unge bliver narkomaner sådan nogle steder, og hvordan undgår vi, at banderne udnytter fixerummene til at sælge narko og hverve prostituerede, siger han til Berlingske Tidende.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her