Indland

Ungdoms-demo løb løbsk

En anmeldt ungdomshusdemonstration løb her til aften løbsk på Nørrebros Runddel i København. I forbindelse med at det er to år siden, de unges hus blev revet ned, holdt de unge en anmeldt demonstration. Men på grund af hærværk og bål måtte politiet opløse demonstrationen.

Toårs-dagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej udløste ballade søndag aften. Foto: Jens Dige, Polfoto

Ritzaus udsendte på stedet meldte kort før kl. 22 om ro på stedet.

- De har samlet sig nede omkring byggetomten, hvor de har lavet lidt barrikader og brænder bål af, og det prøver vi så at forhindre, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi til Ritzau. Han kan også fortælle, at brandvæsnet har været og slukke de påsatte brande på området.

Demonstrationen er så godt som opløst. Sympatidemonstranter er blevet jaget på flugt med knipler, oplyser Ritzaus udsendte, og resten er tilbageholdt af politiet.

- Der var 800 demonstranter før, men de fleste har trukket sig tilbage, og nu er der kun nogle ballademagere tilbage, som vi koster lidt rundt med nu, siger Københavns Politis centrale vagtleder til Ritzau. Der er endnu ikke foretaget nogle anholdelser.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her