Et års fængsel for bortførelse på vestjysk iscafé

Der var ikke tale om planlagt kidnapning og pengeafpresning, da et belgisk-dansk par i starten af oktober ved højlys dag af tre belgiere blev bortført fra en café i Hvide Sande.

En domsmandsret i Ringkøbing idømte derfor tirsdag den 31-årige hovedmand til bortførelsen kun et års fængsel for frihedsberøvelse samt ulovlig våbenbesiddelse. Den 31-åriges kone og en ven slap med tre måneders fængsel, da de kun havde biroller ved bortførelsen. Alle modtog dommen.

Retten afviste dermed anklagerens påstand om, at det dansk-belgiske par skulle have været bortført til Belgien, hvor det var planen at afpresse dem for et større pengebeløb. Hvis bortførelsen havde fundet sted med vinding for øje, ville det have betydet en markant højere fængselsstraf.

Bortførelsen fandt sted den 3. oktober, hvor de tre belgiere efter at være kørt direkte fra Antwerpen dukkede op i Hvide Sande. Her tvang de parret ind i en bil, der angiveligt kørte mod grænsen. Bilen blev dog forinden standset af politiet og bortførerne pågrebet.

Men de tiltalte forklarede i retten, at de kun kom til Danmark for at ordne et økonomisk mellemværende. Den 41-årige havde angiveligt solgt sin bil til en af de tiltalte, men aldrig havde afleveret bilen som lovet. De kom derfor for at hente bilen eller få pengene tilbage./ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen