Ok at flytte sommerferien

Regeringen arbejder med seriøse planer om at flytte sommerferien to uger, så den begynder i starten af juli og slutter midt i august. Skolernes sommerferie skal skubbes, så eleverne fremover kan holde ferie, når det er varmest i Danmark, og organisationen Danske Skoleelever er umiddelbart positiv, men planerne skal gennemtænkes.

- Det er fair nok, at der skal være fri, når vejret er varmest, men i sidste ende burde vejret ikke være udslagsgivende. Man skal også se på, at der i dag er mange elever, der har svært ved at fastholde koncentrationen i slutningen af juni, og hvordan vil det være, hvis der fremover skal gå endnu længere, siger Martin Justesen, der er talsmand for Danske Skoleelever.

Der er en klar tendens til, at vejret er bedre sidst på sommeren, og det er varmere i august end i juni. Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) siger, at meget taler for, at sommerferien skal starte senere end i dag. Hverken ministeren eller Venstre har dog taget stilling til forslaget, men der er opbakning hos De Konservative.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen