Regeringen og DF indgår kulturaftale

Regeringen indgik mandag en kulturpolitisk aftale med Dansk Folkeparti. Aftalen omfatter investeringer i at bevare kulturarven, første etape af udflytningen af Rigsarkivet og støtte til teater og ballet i provinsen.

Folketingets øvrige partier har ifølge finansminister Thor Pedersen (V) mulighed for at tilslutte sig aftalen. Den skal finansieres ved, at statsstøtten til befordring af uge- og månedsblade sløjfes med virkning fra 1. marts næste år - to måneder senere end regeringen oprindelig lagde op til.

Til gengæld for aftalen har Dansk Folkeparti accepteret, at regeringen aftaler aktivitetsudvidelsen på Det Kongelige Teater med den øvrige opposition i Folketinget.

Men det vil Socialdemokratiet , SF, de radikale, Enhedslisten og Kristendemokraterne ikke gå med til. De afviste mandag eftermiddag en opsplitning af kulturområdet, der vil betyde, at regeringen laver aftaler om noget med Dansk Folkeparti - inklusive besparelsen på kulturstøtten - og resten med de øvrige partier.

De fem partier meddelte derfor finansministeren, at de kun vil gå ind i en aftale, hvis den omfatter hele området. Dette krav blev afvist af finansministeren, der indkaldte til en ny forhandling, som begyndte mandag kl. 17.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen