Grønt lys for ny motortrafikvej trods fredningssag

Amtsrådet i Vejle vedtog fredag et regionplantillæg for en ny motortrafikvej mellem Vandel og Bredsten. Det skete på trods af, at Danmarks Naturfredningsforening (DN) har varslet, at foreningen vil rejse fredningssag for at forhindre den sydlige linieføring, som amtsrådet netop har valgt.

DN mener, at strækningen med tilhørende dalbro er et indgreb i et uberørt naturområde ved Omme Å og Lindeballe Bæk.

"Forud for amtsrådets behandling er der sket en langvarig og detaljeret undersøgelse af flere linieføringer, og amtsrådets beslutning er truffet på grundlag af en samlet afvejning af en lang række hensyn, blandt andet hensynet til naturen, landskabet, landbruget, økonomien og lokaltrafikken," siger amtsborgmester Otto Herskind Jørgensen (V).

Han understreger, at amtsrådet under alle omstændigheder ikke foretager sig noget formelt forkert eller foregriber proceduren for en fredningssag, eller hvad der måtte komme ud af den. Når fredningsforslaget foreligger, vil amtsrådet forholde sig til det.

Strækningen mellem Vandel og Bredsten syd, som amtsrådet peger på, er ni kilometer lang. Den udfylder et eksisterende hul, så der bliver motortrafikvej hele vejen fra Vejle til vest for Billund og vil dermed ikke mindst sikre en hurtigere transport til Billund Lufthavn og dermed øge lufthavnens konkurrencedygtighed.

Strækningen er planlagt til at åbne i 2007, men det kan forrykkes af en fredningssag.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen