Ombudsmand undersøger miljøministeren

Folketingets ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, har efter flere ugers overvejelser valgt at undersøge anklagerne om, at miljøminister Hans Christian Schmidt (V) skulle have betænkt politiske venner og sin hjemby med penge fra velfærdspuljen i Miljøministeriet.

En del af pengene fra velfærdspuljen gik til projekter, som er anbefalet af borgerlige miljøordførere fra partierne bag naturforliget fra sidste år.

Også projekter i miljøministerens hjemby Vojens og på hans tidligere arbejdsplads, Sommersted Skole, er blevet betænkt.

Ombudsmanden har tidligere bedt miljøministeren forklare i hvilket omfang han selv medvirkede ved beslutningen om at bevilge penge til Sommersted Skole, samt om han i den forbindelse fortalte, at der kunne være et habilitetsproblem i forhold til forvaltningsloven.

Hans Gammeltoft-Hansen har også villet høre, på hvilken måde potentielle ansøgere blev gjort opmærksom på muligheden for at få del i pengene i puljen.

Endelig har ombudsmanden undret sig over, at Skov- og Naturstyrelsen på en offentlig liste over, hvem som havde fået pengene, tilsyneladende slettede, hvilke eksterne projekter, der havde fået del i midlerne - og hvem ansøgerne var bag projekterne.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen