Rockers gravfred krænket

Den nu afdøde Bandidos-rocker, der hjalp politiet med at få dømt rockerne Jacob Daniel Winefeld og Robin Nielsen for bankrøveri og for drabet på en tilfældig familiefar, Michael Pichard, fik fredag sin gravfred krænket.

Kriminalinspektør Oskar Lassen fra fra Københavns Politis station på Nørrebro bekræfter, at det afdøde Bandidos-medlem Niels Petter Danevold - kaldet "Niller" - har fået sin grav skændet på Assistens Kirkegaard på Nørrebro.

Kriminalchefen oplyser, at ukendte gerningsmænd har gravet ned til kisten og hugget hul ind til liget. Umiddelbart vidste politiet ikke, om gerningsmændene har fjernets hans rygmærke.

De to dømte rockere var også fra Bandidos og blev den 2. oktober dømt for røveri mod Nordea i Ålsgårde og det efterfølgende drab på Michael Pichard uden for banken.

Niels Petter Danevold blev begravet i maj, men inden han døde, nåede han under sagens efterforskning at tale en halv snes gange i telefon med en politimand, der lod båndoptageren køre under sine samtaler med rockeren.

Danevold døde i foråret af kræft, inden straffesagen mod de to rockere begyndte, men hans oplysninger i sagen var med til at fælde Jacob Daniel Winefeld og Robin Nielsen, der hver fik 16 års fængsel.

Den afdøde rocker fik en æresbegravelse af Bandidos, men er siden kommet i såkaldt bad standing hos rockerne på grund af hans hjælp til politiet, oplyser Oskar Lassen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen