Justeret ministertale vækker undren

Går man ind på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside for at finde ud af, hvad beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) sagde i sin tale til landbrugets arbejdsgivere den 23. oktober, får man ikke den rigtige tale.

Der er blevet klippet og klistret for at få ministerens tale til at harmonere med de nyeste meldinger fra Finansministeriet, skriver Berlingske Tidende. Et væsentligt tal er blevet ændret, og to afsnit er blevet klippet ud.

"Ekstremt pinligt," kalder den socialdemokratiske gruppeformand Pia Gjellerup affæren, mens man fra Beskæftigelsesministeriets side nægter at svare på de spørgsmål, som sagen rejser.

Alle ændringer berører den indsats, som regeringen skal yde for at få flere i beskæftigelse, hvilket er en forudsætning for, at statens finanser hænger sammen. Da beskæftigelsesministeren holdt sin tale for landbrugets arbejdsgivere, sagde han, at regeringen skal få 85.000 flere i arbejde frem mod 2010. Men det sagde han ikke ifølge den ændrede tale, ifølge hvilken det kun er nødvendigt at skaffe 60.000 flere i arbejde.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen