Lettelse hos AOF efter frifindelse

LO-formand Hans Halvorsen og S-formand Erik Houmann Sørensen blev sammen med resten af AOF's tidligere bestyrelse torsdag frifundet for bestyrelsesansvar i forbindelse med oplysningsforbundets konkurs i 2000.

Lettelsen var stor, da de syv bestyrelsesmedlemmer fra fagbevægelsen og Socialdemokratiet i det konkursramte oplysningsforbund AOF i Århus torsdag klokken 14.00 modtog en fax fra Vestre Landsret i Viborg med en ren frifindelse for bestyrelsesansvar i forbindelse med forbundets konkurs i juni 2000.

»Det er naturligvis en meget lettet bestyrelse, som modtog tilkendegivelsen fra landsretten i Viborg. Vi er kede af, at AOF gik konkurs i 2000, men vi er glade for, at vi nu er blevet frifundet for bestyrelsesansvar,« siger den tidligere bestyrelsesformand for AOF Århus og tidligere gruppeformand for den socialdemokratiske byrådsgruppe K.E. Mortensen.

Forsøgte at rette op

Af tilkendegivelsen fra Vestre Landsret fremgår det, at bestyrelsen for AOF Århus frem til konkursen i juni 2000 gjorde sig store bestræbelser for at få økonomien rettet op. Man rådførte sig med eksperter fra AOF Danmark, man hyrede forskellige folk med økonomisk indsigt, og man skar betydeligt i forbundets udgifter.

Alligevel gik det galt, men det er ikke ansvarspådragende, at bestyrelsen trods advarsler og dårlig økonomi valgte at fortsætte driften, hedder det i Vestre Landsrets tilkendegivelse. En tilkendegivelse er en sammenskrevet forløber for en dom, men ønsker en af parterne en dom, vil bestyrelsesmedlemmerne blive frifundet.

De frifundne bestyrelsesmedlemmers advokat Lars Svenning Andersen var ovenud tilfreds med tilkendegivelsen.

»Vi frifindes af de grunde, vi allerhelst ville frifindes på, og det er en meget klar tilkendegivelse. Det må påvirke konkursboets lyst til at gå videre med sagen,« siger advokaten.

Kurator i konkursboet Hans-Jørn Andersen ønskede torsdag ikke at kommentere tilkendegivelsen fra landsretten.

michael.schroder@jp.dk

christian.hansen@jp.dk

henrik.olesen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen