S går til kamp for ligestilling

Der er ikke ligestilling i Danmark, konstaterer Socialdemokratiet, som fremlægger 50 forslag til forbedringer.

Der er ikke ligestilling i Danmark. Punktum. Det er en situation, som hverken kvinder eller mænd kan være tjent med. Derfor skal indsatsen for ligestilling opprioriteres.

Det fastslår Socialdemokratiets ligestillingsordfører Mette Frederiksen, som mener, at der er en stigende interesse for emnet, som næsten blev dømt dødt for en generation siden.

Slut med at grine

»Efter at en generation havde gået meget op i ligestilling, blev der nærmest smågrint lidt af det. Men når unge kvinder i dag søger ud på arbejdsmarkedet og bliver spurgt, om de bruger p-piller, så bliver ligestilling relevant for dem igen,« siger hun.

Mette Frederiksen henviser til, at der blandt andet i medierne har været megen fokus på kvinder - eksempelvis diskussionen om, hvorvidt småpiger skal gå med g-strengs trusser. Men hun afviser, at den stigende bevidsthed om ligestilling kan hænge sammen med, at danske kvinders ligestilling er blevet brugt som argument i indvandrer- og værdidebatten.

»Vi har ikke ligestilling i Danmark, og det er beskæmmende, at eksempelvis Dansk Folkeparti bruger det som en dansk værdi. Ligestilling er blevet taget som gidsel i den debat,« mener hun.

Socialdemokratiet har fremlagt 50 punkter, hvor partiet vil forbedre ligestillingen mellem kønnene. De spænder fra afstandtagen til tvangsægteskaber over en central barselsfond til screening af mænd for prostata-kræft.

Samtidig opfordrer partiet alle virksomheder til at fremlægge ligestillingsregnskaber. Partiet agter selv at gå foran ved at offentliggøre tal for, hvordan mænd og kvinder er fordelt på tillidsposter i partiet.

»Billedet er, at vi også har et stykke vej endnu,« siger Mette Frederiksen.

jette.maressa@jp.dk

niels.ditlev@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen