Dom om musikafgift åbner ikke nye døre

Dommen om musikken i skraldevogne får ikke KODA til at fare ud på flere arbejdspladser for at kræve penge. Sådan lyder meldingen fra markedschefen i KODA, som varetager komponisters og andres ophavsrettigheder.

- Den åbner ikke nye døre på dette felt, siger markedschef Jens Carlsen i KODA om Østre Landsrets dom. Her blev renovations- og entreprenørvirksomheden Marius Pedersen A/S dømt til at betale afgift, når chauffører i lastvognene åbner for radioen.

Princippet er, at der skal betales til KODA, når der er tale om en "offentlig fremførelse" i en "større kreds". Det sidste defineres som godt 40 mennesker og derover. I den nye dom mente selskabet, at chaufførerne befinder sig i privatsfæren, når de sidder i en lastvogn og hører musik til arbejdet. Men landsretten giver KODA ret i, at lastvognes førerhuse ikke kan betragtes som privatsfæren i ophavsretlig forstand.

I forvejen får KODA også penge fra bl.a. Post Danmark, DSB og en række transportselskaber. Prisen er godt 26 kroner pr. medarbejder til KODA og næsten 20 kroner til Gramex, som tager sig af de udøvende kunstneres rettigheder.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen