KL foreslår uvildig Milo-undersøgelse

KL anbefaler nu Greve Kommune at iværksætte en uvildig advokat- og revisorundersøgelse af borgmester René Milos (V) embedsførelse og økonomiske transaktioner.

Det fremgår af et forslag til kommissorium, som KL mandag afleverede til Greves fungerende borgmester Kai Nielsen (V). Forslaget skal behandles på et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag.

Undersøgelsen sættes i værk efter en række afsløringer af, at Greve Kommune har handlet med René Milos eget firma Scandisplay for mindst 143.000 kroner, og at borgmesteren har modtaget uretmæssige skattefri kørselsgodtgørelser på 84.000 kroner i årene fra 1998 til 2002.

Milo på sygeorlov

Greve Byråd gav den 9. oktober grønt lys for, at René Milo kunne gå på sygeorlov på grund af stress, og samtidig besluttede et enigt byråd at bede Kommunernes Landsforening om med kort varsel at udarbejde et forslag til et kommissorium for en undersøgelse af borgmesteren.

Ifølge KL's forslag, som Ritzau er i besiddelse af, skal den uvildige undersøgelse være afsluttet allerede ved udgangen af november, men det understreges, at hverken advokaten eller revisoren skal komme med anbefalinger eller foretage indstilling om eventuelle retlige sanktioner.

Det bliver med andre ord op til politikerne i Greve at drage konsekvensen af de oplysninger, der måtte dukke op i løbet af advokat- og revisorundersøgelsen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen