Madpakken er far og mors prestigeprojekt

Børn har ofte ikke noget problem med at få den samme madpakke med i en lang periode. De har heller ikke noget imod at have traditionelle madder med som leverpostej og spegepølse. Men det har deres forældre til gengæld, skriver Politiken.

Det er blevet en prestigefyldt opgave at lave trendy madpakker til børn. Men mange forældre tænker mere på, hvad de andre forældre tænker om podernes madpakker end på, om børnene kan lide maden.

Sundhedsplejerske Benedikte Hertel kan fortælle om forældre, der propper børnenes madkasser med minimajs, cherrytomater og agurker og undlader rugbrødet.

Klinisk diætiat Susanne Sylvest mener, at forældrene skal lytte mere til, hvad deres børn har lyst til at spise. Og der er intet i vejen for at give børn, der ellers ikke har problemer med vægten, helt traditionelle madder med i madpakken - heller ikke sundhedsmæssigt. Det vigtigste er, at der er en solid skive rugbrød under leverpostejen, masser af frugt og ikke for meget af det søde, siger hun.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen