Nej til privat vagtværn i Gellerupparken

Lene Espersen afviser, at løsningen på problemerne i Gellerupparken er et privat vagtværn. Det er politiets opgave at holde ro og orden, siger hun.

Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti mener, at man bør overveje at ansætte et privat vagtværn til at holde ro og orden i Gellerupparken.

Senest har en række sager om grønlændere, der blev forulempet i området, fået ham til at spørge justitsminister Lene Espersen (K), hvordan hun forholder sig til, at man ansætter et vagtværn.

»I andre situationer har man så travlt med, at man ikke må være racistiske, men det skal jo gælde begge veje. Det nytter ikke, at danske minoriteter bliver forfulgt i Gellerup. Det bekymrer mig, at der har udviklet sig en stat i staten i Gellerup, hvor landets almindelige love ikke gælder,» siger han.

Nyt Chinatown

Men det er ikke kun på grund af grønlænderne, at Kim Christiansen mener, at der bør ansættes et privat vagtværn.

»Det er generelt problemer med, at politiet ikke kan klare opgaven. Vi skal passe på, at det ikke ender med at blive ligesom New Yorks Chinatown, hvor det er som at træde ind over grænsen til et andet land,« siger han.

Men svaret fra Lene Espersen er afvisende.

»Opretholdelse af ro og orden på offentlige steder bør fortsat som den altovervejende hovedregel overlades til politiet,« svarer hun. Hun tilføjer, at der i særlige tilfælde kan gives tilladelse til, at private vagtværn holder opsyn med offentlige steder som f.eks. butikscentre, gågader og lufthavne, men at det er noget, som man skal være yderst tilbageholdende med.

Det er Kim Christiansen også principielt enig i, men han mener, at det er en anden sag, når politiet ikke selv kan klare opgaven.

»Det er fint nok, at det er politiets opgave, men så skal politiet også løse opgaven. Spørgsmålet har også mere principiel karakter, for skal vi acceptere, at politiet ikke tør bevæge sig ind i områder som Gellerup og Vollsmose? Her kunne et vagtværn være med til at løse opgaven ved at være tilstede og være synlige. På den møde kunne de være med til at forebygge problemerne,« siger han.

Lene.moebjerg@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.