Muslimer: Hjælp os med at stoppe fundamentalisme

Gårsdagens terrordom mod den 17-årige Abdul Assid Abu Lifa får nu Det Islamiske Trossamfund til at opfordre regeringen til at undersøge, hvorfor og hvordan unge muslimer bliver ekstremister.

»Vi er meget kede over, at det er en 2.generationsindvandrer, der har tænkt over at skade Danmarks sikkerhed ved at ville planlægge terror. Derfor opfordrer vi regeringen til at lave en undersøgelse af, hvorfor nogle af vores muslimske unge kommer på glidebane og bliver ekstremister. Vi vil gerne samarbejde med regeringen om dette meget alvorlige emne. Der skal gøres noget nu,« udtaler trossamfundets talsmand, Kasem Ahmad til 24timer og tilføjer:

»Vi gør alt, hvad vi kan for at have kontakt med vores unge, men samtidig ved vi, at der er stærke ekstremistiske kræfter, der trækker i nogle af dem. Vi kan ikke komme dette problem til livs alene,« siger trossamfundets talsmand, Kasem Ahmad.

Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) er positivt indstillet over for trossamfundets udmelding og vil gerne mødes for at diskuttere konkrete tiltag.

»Hvis trossamfundet har nogle konkrete bud på, hvordan vi bedre kan få kortlagt, hvorfor visse unge bliver tiltrukket af ekstremisme, vil jeg meget gerne tage et møde med dem,« siger ministeren til 24timer.

/JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen