Regeringen sender hjælp til Kosovo-flygtninge

Regeringens kovending i sin politik over for de psykisk syge kosovoalbanske flygtninge får allerede nu konsekvenser.

Det skriver Berlingske Tidende.

På lørdag ankommer en psykiater nemlig sammen med det første assistancehold fra Danmark til Kosovo.

Holdet er første skridt i forsøget på at sikre ordentlig behandlig til de mennesker, som Danmark har sendt retur til Kosovo, selvom de er traumatiserede af deres voldsomme oplevelser under borgerkrigen, hvor den serbiske præsident Milosevic gik løs på den lille provins.

En dokumentarudsendelse på TV 2 viste forleden, hvordan familier, der er sendt retur efter at have fået afslag på asyl i Danmark, lever under kummerlige forhold og ikke får den medicin og behandling, de har brug for.

Samme dag offentliggjorde integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) en plan for øget hjælp til det forarmede land - blandt andet med genopbygning af sundhedsvæsnet - og en plan for to års behandlingsgaranti for de kosovoalbanere, der sidder i Danmark og venter på at blive sendt tilbage.

Hjælpen til de 149, der er sendt tilbage siden sidste sommer, foregår i samarbejde med Udenrigsministeriet, og projektet varetages af Dansk Flygtningehjælp, der allerede opererer i området.

"Jeg er glad for, at Udenrigsministeriet og flygtningehjælpen har kunnet rykke så hurtig ud. Nu gælder det om at få afklaret de praktiske problemer, så vi kan komme til at hjælpe de her mennesker," siger integrationsminister Rikke Hvilshøj (V).

/JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen