Annonce
Indland

Negativ social arv - ingen ved hvad der virker

Hvordan hjælper man bedst udsatte børn og unge med at bryde den negative sociale arv. Ingen kender svaret, selv om kommunerne søsætter i stribevis af projekter, der skal hjælpe de svageste væk fra vold, misbrug og psykiske problemer.

En undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet viser, at det er umuligt at skelne effekten af de mange projekter.

- Hele det sociale system har behov for at se kritisk på sig selv. Det gælder både ude i kommunerne, men også i Socialministeriet. Det er jo her mange af pengene bevilges fra, for eksempel satspuljemidlerne, siger Niels Ploug, forskningschef i Socialforskningsinstituttet.

Det er socialminister Eva Kjer Hansen (V), der bedt Socialforskningsinstituttet vurdere, om de mange tiltag virker.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her