Annonce
Indland

Negativ social arv - ingen ved hvad der virker

Hvordan hjælper man bedst udsatte børn og unge med at bryde den negative sociale arv. Ingen kender svaret, selv om kommunerne søsætter i stribevis af projekter, der skal hjælpe de svageste væk fra vold, misbrug og psykiske problemer.

En undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet viser, at det er umuligt at skelne effekten af de mange projekter.

- Hele det sociale system har behov for at se kritisk på sig selv. Det gælder både ude i kommunerne, men også i Socialministeriet. Det er jo her mange af pengene bevilges fra, for eksempel satspuljemidlerne, siger Niels Ploug, forskningschef i Socialforskningsinstituttet.

Det er socialminister Eva Kjer Hansen (V), der bedt Socialforskningsinstituttet vurdere, om de mange tiltag virker.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her