Annonce
Indland

Socialdemokratiet vil kulegrave social arv

Socialdemokratiet vil undersøge, hvorfor hver femte ikke får en ungdoms­uddannelse.

Alle er enige om, at flere unge skal fuldføre en uddannelse, men ingen ved, hvorfor den negative sociale arv er et lige så stort problem i dag som i 1970'erne.

Socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt vil i sin tale på partiets kongres lørdag foreslå en forskningsbaseret Uddannelseskommission, der skal anvise løsninger på at bryde den negative sociale arv, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Vi synes alle, at langt flere skal have en ungdomsuddannelse, men vi mangler viden om, hvorfor de unge egentlig falder fra,« siger uddannelsesordfører Christine Antorini (S).

På Christiansborg får udspillet en blandet modtagelse. Undervisningsminister Bertel Haarder (V) anser en ny kommission for at være helt overflødig.

»Vi har haft kommissioner nok, og vi har talt nok. Vi har aldrig været så velforberedte og parate til at tage kampen og bryde den negative sociale arv,« siger Bertel Haarder.

Han peger på, at regeringen råder over anbefalinger fra Globaliseringsrådet, Velfærdskommissionen og Tænketanken for Fremtidens Vækst.

kristian.klarskov@jp.dk

anne.mette.svane@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Alt forladt...

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her