Annonce
Indland

Socialdemokratiet vil kulegrave social arv

Socialdemokratiet vil undersøge, hvorfor hver femte ikke får en ungdoms­uddannelse.

Alle er enige om, at flere unge skal fuldføre en uddannelse, men ingen ved, hvorfor den negative sociale arv er et lige så stort problem i dag som i 1970'erne.

Socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt vil i sin tale på partiets kongres lørdag foreslå en forskningsbaseret Uddannelseskommission, der skal anvise løsninger på at bryde den negative sociale arv, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Vi synes alle, at langt flere skal have en ungdomsuddannelse, men vi mangler viden om, hvorfor de unge egentlig falder fra,« siger uddannelsesordfører Christine Antorini (S).

På Christiansborg får udspillet en blandet modtagelse. Undervisningsminister Bertel Haarder (V) anser en ny kommission for at være helt overflødig.

»Vi har haft kommissioner nok, og vi har talt nok. Vi har aldrig været så velforberedte og parate til at tage kampen og bryde den negative sociale arv,« siger Bertel Haarder.

Han peger på, at regeringen råder over anbefalinger fra Globaliseringsrådet, Velfærdskommissionen og Tænketanken for Fremtidens Vækst.

kristian.klarskov@jp.dk

anne.mette.svane@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere
Tag små skridt ud af ensomheden
Man kan ikke fra den ene dag til den anden bryde ud af sin ensomhed, men mange kan lære at blive mere sociale og med tiden føle sig mindre isolerede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her