Enhedslisten: Gratis transport til alle under 18 år

Trafikstyrelsen skønner, at det kommer til at koste omkring 600 mio. kr., hvis børn skal køre gratis med offentlig transport. Enhedslisten finder udgiften rimelig og forsøge at få hævet gratisgrænsen for børn til 18 år med et kommende finanslovsudspil.

Børn skal kunne køre med offentlig transport, så de kan komme i skoven, på stranden, til fritidsaktiviteter og besøge venner - uden at det koster noget, og uden at de skal være ledsaget af voksne.

Sådan lyder meldingen fra Enhedslistens familieordfører, Line Barfod. Hvis tallene fra trafikstyrelsen skøn på 600 mio. kr. holder stik, vil forlaget komme med i partiets finanslovsudspil.

"Det viser jo, at det faktisk ikke vil være særlig dyrt, at lade alle børn få mulighed for gratis, kollektiv transport. Det bliver man nødt til, hvis man vil opnå at børn skal bruge kollektiv transport i større omfang, og ikke skulle køres så meget af deres forældre," siger Line Barfod.

Enhedslisten har i mange år arbejdet på mere gratis offentlig transport og vil også tilgodese denne i det kommedne finanslovsudspil.

"Det er jo lykkedes os efterhånden at få det gjort gratis for børn, når de rejser sammen med en voksen. Nu skal vi bare tage skridtet videre. Vi har i vores finanslovsudspil fra de senere år, og også i dét vi kommer med i år, et stort overskud. Så der er masser af penge i statskassen at tage af," vurderer Line Barfod.

Beløbet på 600 mio. kr. er Trafikselskabet kommet frem til ved at bede amtslige og kommunale trafikselskaber, samt DSB skønne det indtægtstab, der vil være forbundet med en eventuelt udvidelse af gratisbefordringen.

Trafikstyrelsen har derudover skønnet tabet for Arriva. Dertil kommer, at der i de 600 mio. kr. ikke er inkluderet offentlige udgifter til skolekort, børnerabat, mv.

camilla.folsach@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.