Uheldig husejer slipper for skattesmæk

Husejer, der er dømt til at betale knap en million i erstatning for en forurening, han er uden skyld i, slipper for at betale skat af indsamlede støttepenge.

Søren Michael Christensen skal ikke betale skat af de 135.000 kr., der samlet ind, for at hjælpe ham med at betale de 975.000 kr., han i Landsretten blev dømt til at betale, for i 1998 at have solgt en forurenet grund.

Landets øverste ligningsmyndighed, Skatterådet, har besluttet, at fritage den uheldige, tidligere grundejer for at betale skat af de indsamlede penge, oplyser advokat Lida Hulgaard, formand for Skatterådet.

»Jeg kan bekræfte, at vi har truffet en helt konkret afgørelse om, at han ikke skal betale skat af pengene,« lyder det fra Lida Hulgaard.

Søren Michael Christensen er særdeles glad for afgørelsen.

»Jeg er meget glad både på egne vegne og på vegne af alle de mennesker, der har støttet mig. Hvis jeg ikke var blevet fritaget, skulle jeg have betalt 63 pct. i skat, og mange mennesker har sagt til mig, at de ikke ville støtte, fordi de ikke havde lyst til at aflevere to tredjedele af pengene til skattevæsenet,« forklarer Søren Michael Christensen.

Håber det smitter af

Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, der flere gange har forsøgt at hjælpe den uheldige husejer, håber, at afgørelsen fra Skatterådet kan smitte af på andre sager, så også folk, der bliver syge i udlandet eller skal have foretaget en kostbar operation, kan slippe for at betale skat af penge, andre samler ind for at hjælpe.

»Det er fantastisk godt, at Skatterådet har gennemskuet den urimelighed, der er overgået denne mand, og giver en klar tilkendegivelse af, at han skal slippe for at betale 63 pct. i skat. Mange af den slags indsamlinger er positive, og jeg håber nu, at også andre på denne måde kan slippe for at skulle betale halvdelen eller mere af de penge, de har samlet ind for at hjælpe andre,« siger Eyvind Vesselbo.

Helt uden skyld

Søren Michael Christensen har været usædvanlig uheldig. Han købte i 1994 den grund, der senere viste sig at være forurenet, af Hadsund Kommune. Herefter byggede han et hus på grunden, som han så solgte i 1998. Efterfølgende fandt den nye ejer ud af , at grunden for 100 år siden var blevet forurenet med tjære af fiskere, der dengang stod på stranden og tjærede deres garn. Derfor blev Søren Michael Christensen dømt både i byretten og i Landsretten, selv om alle er enige om, at han er fuldstændig uskyldig i forureningen.

Han har endnu ikke fået svar på, om han kan få sagen prøvet i Højesteret.

lars.from@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.