Far fik 16 år for dobbeltdrab på døtre

Anklager ville have fængsel på livstid, forsvarer fængsel i 14 år. 200.000 kr. i erstatning til efterladt mor.

Den 30-årige Michael Nymark Nielsen blev onsdag i et nævningeting i Østre Landsret i Svendborg idømt 16 års fængsel for at have myrdet sine to døtre ved at skære halsen over på dem. Forinden havde de tolv nævninge fundet ham skyldig i dobbeltdrabet.

Michael Nymark Nielsen, der på lørdag fylder 31 år, sad stille og roligt, da retsformanden, landsdommer Birte Lynæs, læste dommen op.

Sagens anklager, statsadvokat Lise-Lotte Nilas, indstillede i sin procedure angående straffen, at faren fik fængsel på livstid. Mandens forsvarer, advokat Kjeld Klausen, Svendborg, fandt, at en straf på 14 års fængsel var passende.

Landsretten tilkendte desuden moren til de to døde piger en erstatning på 200.000 kr.

Drabet på de to piger på syv og to år fandt sted ved sekstiden om morgenen den 1. december sidste år. Drabet skulle angiveligt være udløst af jalousi over, at pigernes mor havde fundet en anden mand, og at døtrene havde mødt den nye mand.

Siden drabet og fortsat under hele sagen har den nu dømte ikke kunnet huske noget om selve drabshandlingen. Han har dog hele tiden sagt, at "det måtte jo være ham, der havde gjort det".

Manden skal fortsat være fængslet med henblik på afsoning af straffen. Det blev under sagen fra lægelig side anbefalet, at han indleder afsoningen i Anstalten ved Herstedvester.

Psykolog: Ulykkelige fædre handler i vildskab

To mænd dræbte sidste år hver deres to børn, efter at deres koner havde erklæret, at de ville forlade dem. Begge sager er for retten på Fyn i denne uge.

- De handler i vildskab. De overfører vreden mod konen til børnene. De ved ikke, hvad de gør. De bliver vanvittige.

Sådan forklarer klinisk psykolog Richardt Thomas Lionhart med speciale i destruktiv adfærd, hvad det er, der sker, når fædre slår deres egne børn ihjel.

Bruddet i forholdet mellem manden og hans kone gør ondt og sætter en masse tanker i gang, og ifølge psykologen kan en af grundene til de groteske handlinger være, at de ikke kan overskue tanken om at være delefar.

- De tænker, at hvis ikke jeg skal være far hele tiden, så skal ingen. Delefar er ikke nok. Og så kommer denne anden form for straf, siger Richard Thomas Lionhart.

Man taler om, at gerningsmænd er sindssyge i gerningsøjeblikket, men så er det fordi, de tror, de gør noget andet. Man kan dog godt tale om en form for sindssyge i tilfælde som disse.

- Man kan sige, at faderen er momentalt sindssyg i sådan en situation, og når han ser tilbage på det, han har gjort, vil han heller ikke kunne forstå, hvad han har gjort, siger Richard Thomas Lionhart.

Han forklarer, at sådanne mænd ikke kan acceptere, at deres forhold til deres koner er forbi.

- Nogle går amok, mens børnene er der, og andre planlægger at slå børnene ihjel, fordi de er ude af ligevægt. De kan ikke overskue noget og føler, at verden går under. Og som regel ender det også med, at manden begår selvmord, siger psykologen og tilføjer:

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.