High Definition-udsendelser på trapperne

Efterhånden har alle hørt om HD, High Definition. Indtil videre findes der kun en enkelt HD-kanal i Danmark, men snart vil man kunne købe flere forskellige kanalpakker i den gode kvalitet.

Skiftet fra almindelige analoge og digitale tv-signaler til HD-signaler beskrives som en lige så stor omvæltning, som da danskerne byttede deres sort-hvid fjernsyn ud med farve-tv'et. Med den nye opløsning vil billedet stå meget skarpere, og det vil være muligt at sidde tættere på fjernsynet og dermed virkelig få fornemmelsen af at sidde i en biograf. I fremtiden vil fodboldfans f.eks. kunne se de enkelte græsstrå på banen og svedperlerne i spillernes ansigter.

Netop sommerens VM i fodbold var en stor test for HD-formatet. Både TDC og Stofa kæmpede for at få en digital HD-boks på markedet inden første fløjt. Det lykkedes for begge, men ikke uden vanskeligheder - der var mange, der ikke nåede at få en boks eller simpelthen opgav. Specielt for TDC var det et problem at få deres boks ud til forbrugerne, fordi leverandøren ikke kunne levere - og de bokse, der nåede at komme ud, var langt fra gennemtestede. Det betød, at boksen nogle gange gik ud, og brugerne måtte undvære tekst-tv og programoversigt.

»Efter VM er vi holdt op med at markedsføre Selector HD, før vi har færdiggjort en softwareopdatering, som vi håber at have klar i september, for vi er ikke i tvivl om, at HD-tv er fremtiden, og når man først en gang har set et HD-signal, vil man aldrig være tilfreds med andet igen,« siger Miriam Hvidt, tv/radio-direktør for TDC kabel TV.

Tekniske problemer stopper hverken TDC eller Telia Stofa - begge har planer om at levere flere kanaler i løbet af året. »De kanaler, som vi vil tilbyde, er kanaler, hvor seeren virkelig får noget ud af den bedre billedkvalitet - for eksempel naturudsendelser, sport og film. Det er dér, man virkelig kan se forskel på kvaliteten,« siger Jørgen Christensen fra Telia Stofa. Også hos en anden af markedets store udbydere, Canal Digital, har man en HD-pakke på vej.

forbrug@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.