Pålæg fyldt med bakterier

Fødevarestyrelsen har fundet skyhøje bakterietal i skiveskåret pålæg fra delikatesse-afdelinger. Styrelsen iværksætter nu en undersøgelse.

Stik næsen i pålægspakken, og undersøg de flade kødskiver grundigt, næste gang De køber pålæg hos landets slagtere og i supermarkedernes delikatesseafdelinger.

En opgørelse, som Fødevarestyrelsen har lavet for Forbrug over fem forskellige pålægstyper, dokumenterer, at det vrimler med bakterier i det skiveskårede pålæg, som forbrugerne køber i detailbutikker.

Kun godt halvdelen (55 pct.) af de rullepølseprøver, som Fødevarestyrelsen inden for de seneste to år har undersøgt, får stemplet "tilfredsstillende". Resten indeholder så mange bakterier, at fødevarekontrollanterne betegner dem som enten "ikke tilfredsstillende" eller direkte "uacceptable". Pålægget skal derfor undersøges nærmere, og der kan blive udstedt påbud eller salgsforbud.

Flest bakterier i saltkød

Værst ser det ud for saltkødet, hvis bakterietal i lighed med rullepølsen er steget år for år. Kun ca. en tredjedel af saltkød-prøverne holder sig inden for et tilfredsstillende bakterieindhold, mens totredjedele er "ikke-tilfredsstillende" eller "uacceptable".

For øvrige pålægsvarer som sylte, roastbeef og ribbenssteg er 20-30 pct. af prøverne "utilfredstillende" eller direkte "uacceptable."

tea.krogh@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.