K: Lavere skat inden næste valg

Vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) sætter hele sin prestige ind på at sikre skattelettelser i denne valgperiode. Hverken overvismanden eller Venstre mener, at tiden er inde.

Vælgerne skal have sikkerhed for skattelettelser i topskatten inden næste valg. Det fastslår den konservative leder, erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen.

»Jeg er helt fortrøstningsfuld. Jeg skal stå til ansvar over for mine vælgere til næste valg, og det ser jeg frem til med ro i sjælen. Jeg har en fornemmelse af, at det Anders Fogh og jeg skrev i regeringsgrundlaget holder stik,« siger Bendt Bendtsen, der under valgkampen i 2005 lovede lavere skat til danskerne.

Den konservative leders melding kommer efter en sommer, da både Venstre og Dansk Folkeparti har talt for skattelettelser i bundskatten. Men Bendt Bendtsen sætter sin prestige ind på, at det er økonomisk klogest at give skattelettelser til de danskere, der tjener mest.

»Det er der, det er samfundsmæssigt mest gavnligt. For mig er det ikke et spørgsmål om at forære noget til nogen, men om at bruge et konjunkturredskab, der belønner folk for en ekstra arbejdsindsats,« siger han.

Gambling

Den konservative leders synspunkter bliver mødt med skepsis af overvismand Peter Birch Sørensen, der slet ikke mener, at der er råd til skattelettelser.

»Hvis man vedtager ufinansierede skattelettelser nu, vil det være at gamble med samfundsøkonomien. I en periode med højkonjunktur, som vi oplever i øjeblikket, risikerer man en overophedning af økonomien,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.