Svenskere fængslet for fem bankrøverier

To svenske statsborgere på 44 år er sigtet for at have begået mindst fire bankrøverier i Danmark med et samlet udbytte på mindst 2,4 mio. kr.

De blev begge varetægtsfængslet i et grundlovsforhør tirsdag i Århus, og muligvis står de bag endnu flere bankrøverier i landet. De blev pågrebet mandag i Roskilde, hvor de forberedte sig på endnu et bankrøveri.

Det var to fåmælte svenskere, der tirsdag blev varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at stå bag mindst fire grove bankrøverier i Danmark siden 2003, og for forsøg på bankrøveri i Roskilde mandag formiddag.

De to mænd var blevet afhørt til langt ud op natten mandag, men havde ikke ønsket at oplyse spor om deres færden, erfarer JP Århus.
De to svenske statsborgere, begge 44 år og meget korpulente, nægtede sig skyldige i at have begået bankrøverierne, som alle er af særlig farlig karakter, idet de medbragte pistol eller revolver til bankrøverierne.

I alt er udbytte af de fire begåede røverier anslået til at være på mindst 2,4 mio. kr.

Penge som politiet endnu ikke har fundet frem til.

De to mænd blev pågrebet mandag formiddag i Roskilde efter de havde cirklet rundt foran en bank i Solrød i en stjålen bil. I bilen blev der fundet en ladt revolver, ligesom de to mænd på turen fra Sverige til Roskilde, havde skiftet tøjet til sorte klæder og taget helt dækkende solbriller på.

Politiet havde skygget de to mænd fra Sverige, hvor de bor normalt.

Udover forsøg på røveri i Roskilde er de sigtet for at have begået røveri af særlig farlig karakter mod Lokalbanken i Slangerup i december 2003, mod Sydbank i Hornslet i december 2005, mod Danske Bank i Galten i december 2005 og mod BG Bank i Vamdrup i februar 2006.

Også forsøget på bankrøveri i Roskilde er de to svenskere blevet sigtet for.

Fremgangsmåden i de tre røverier ligner hinanden til forveksling. Røverne er trængt ind i banken kort efter lukketid, hvorefter de har truet personalet med et koben og en pistol eller revolver, hvorefter de selv forsynede sig i pengeskufferne.

De to mænd er fra Malmø, men har i det seneste år boet i en lille by øst for Malmø, der hedder Hässleholm, og har ikke det store synderegister ved et svenske politi. Den ene har nogle smådomme for tyveri og narkobesiddelse. Begge har ernæret sig som brugtvognsforhandlere. Dog har den ene en dom fra Danmark, idet han har været idømt fængsel i et år og tre måneder for tyveri.

Begge mænd har tilsyneladende ikke anvendt deres udbytte fra bankrøverierne til at komme af med deres gæld, ifølge Kronofogdemyndigheden i Sverige, skylder de begge mange tusinde kroner i gammel gæld.

Af hensyn til efterforskningen i den store sag, blev dørene lukket under grundlovsforhøret.

Det ventes, at de to svenskere vil blive sigtet for yderligere røveriforhold.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.