Ingen Pluto-krise hos astrologer

Den yderste og mindste planet i vores solsystem, Pluto, risikerer at miste sin status som planet. Det generer dog ikke astrologer, der betragter Pluto som en energi og ansvarlig for forandring og kriser.

Astronomer kan kalde Pluto, hvad de vil. Det lader astrologerne sig ikke slå ud af. For dem er og bliver lilleputplaneten i det fjerne en bestemt lille en, der både styrer død og genfødsel, seksualitet og kriser, ligesom den kan skabe forandringer så store som Reformationen og ungdomsoprøret. Og ifølge astrologerne er man slet ikke i tvivl, når man har en Plutokrise.

Lige nu er det Pluto selv, der er i krise. Planeten, der er den yderste og mindste planet i vores solsystem, risikerer at miste sin status som planet, når knap 3.000 astronomer fra hele verden i senere i august samles i Prag for at diskutere definitionen på en planet. Pluto, der blev opdaget i 1930 og befinder sig i en fjern og mørk udkant af solsystemet, risikerer i stedet at blive degraderet til asteroide.

Men det interesserer ikke astrolog Gunhild Weisbjerg. »Der er så mange ting, man ikke kan forklare i astrologien, der er en erfaringslære. Man skal forstå Pluto som en energi ligesom tidevandet og fuldmånen,« siger hun.

Forvandling og død

I astrologien står Pluto for forvandling, død og genfødsel, både på det konkrete plan og på det abstrakte. Den bryder det gamle det ned for at bygge noget nyt op. »Folk frygter altid Pluto, fordi den varsler forandringer, uanset om man vil det eller. Og er man tyr, som holder af tingene, som de er, er det ikke særlig sjovt, når Pluto kommer ind i billedet,« siger Gunhild Weisbjerg og forklarer, at Pluto kan være mere eller mindre balanceret i et horoskop, men de ufrivillige forandringer som skilsmisse og fyring kommer altid, når Pluto er ubalanceret.

helle.tougaard@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.