HTS-A: Danskerne er blevet mere sure og uhøflige

Hvis man i denne tid vender tilbage fra udlandsferien og oplever det som lidt af et chok at komme hjem til den danske omgangstone, er det måske ikke så mærkeligt. Både servicebranchen og eksperter har nemlig bidt mærke i, at danskerne er i fuld gang med at udvikle sig til et mere uhøfligt folkefærd end tidligere. Det skriver Kristeligt Dagblad.

På baggrund af en ny undersøgelse konkluderer servicebranchens største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation HTS-A, at forretningerne i stort omfang oplever problemer med uhøflige kunder. 111 forretninger har deltaget i undersøgelsen, der viser, at hver tredje butik oplever ubehagelige kunder hver uge, og at medarbejdere i hver femte butik har oplevet at blive personligt truet af kunderne.

Før sommerens mange problemer med aflysninger og forsinkelser foretog DSB en personaleundersøgelse, der viser samme tendens. Personalechef Søren Rolf Hansen peger på, at det ikke længere hovedsageligt er i "betalingssituationer" - for eksempel når de får bøde for at køre uden billet - at passagerer opfører sig uhøfligt.

Den tiltagende uhøflighed er særlig uheldig, fordi der bliver flere hverdagssituationer, hvor vi er nødt til at forholde os til fremmede mennesker, uanset om vi har lyst eller ej. Det mener blandt andre rektor for Danmarks Pædagogiske Universitet, Lars Henrik Schmidt, der har skrevet en bog om danskernes tiltagende vredesudbrud.
Han mener, at omgangstonen er på vej i den forkerte retning og ser det som en reaktion på, at danskerne har brug for at distancere sig, fordi de oplever at blive tvunget sammen med mennesker, de ikke selv har valgt at være fysisk tæt på.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.