Naturister strides om hvor man må smide tøjet

Hvordan ville du reagere, hvis din medpassager kørte i bus uden en trevl på kroppen? Eller hvis du mødte en nøgen mand eller kvinde i dit lokale supermarked, på gaden eller i parken?

Langt de fleste ville nok løfte et øjenbryn eller to, men ifølge den kropspolitiske forening Danske Naturister burde det ikke være noget særligt, skriver JydskeVestkysten lørdag.

- Eksemplet med at være nøgen i bussen eller i supermarkedet er nok stadig lidt ekstremt, men når man kan solbade nøgen på stranden, er vi nogen der ikke kan forstå, hvorfor man så ikke også kan gøre det i parker og på andre offentlige steder, siger Kim Bindesbøll Andersen, der er informationsansvarlig i foreningen, hvis medlemmer gennem en måneds tid har ført en heftig diskussion om, hvorvidt foreningen skal støtte nøgen-aktiviteter i det offentlige rum. En enkelt debattør ytrer eksempelvis ønske om at kunne være nøgen i busser, tog eller på cykel.

Hos Dansk Naturist Union har man ikke megen forståelse for hans ønske: - Fordi man er naturist, skal man ikke gå og blamere sig overfor andre. Hvorfor skal man nu til at være nøgen i parker og på gader og stræder? Vi har allerede mulighed for at dyrke dét, vi vil, på strande og særlige campingpladser, og det, mener vi, er passende. Alt andet er ren provokation, lyder det fra Svend Overgård, der er fungerende forretningsfører i Dansk Naturist Union.

Der findes ingen love, der direkte forbyder nøgenhed i det offentlige rum, men ifølge Ordensbekendtgørelsens § 3, stk.2 er det »forbudt at udvise uanstændig eller anstødelig opførsel, der er egnet til at forulempe andre eller vække offentlig forargelse«.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.