Bundsgaard tilbage i varmen

I foråret blev hun vraget som Socialdemokratiets politiske ordfører, men nu er Lotte Bundsgaard atter taget til nåde af S-toppen. På partiets gruppemøde i næste uge vil hun blive tildelt den tunge post som integrationsordfører.

Efter godt fire måneder på udskiftningsbænken sidder Lotte Bundsgaard snart igen på en ordførerpost i Socialdemokratiet.

Den 33-årige Lotte Bundsgaard vil på tirsdag overtage pladsen som integrationsordfører efter John Dyrby, erfarer Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det vil ske under partiets sommergruppemøde, hvor den nuværende integrationsordfører, John Dyrby, vil indtræde som skatteordfører efter Lene Jensen, der forlod posten til fordel for et job som direktør i Danmarks Bløderforening.

Den læreruddannede Lotte Bundsgaard blev fyret fra posten som politisk ordfører 25. april i år, fordi kritikken mod hende fra partiets bagland tog til i takt med Socialdemokratiets nedtur i meningsmålingerne.

Tog til genmæle

Kritikerne mente, at Lotte Bundsgaard havde svært ved at slå igennem og ikke kommunikerede partiets politik klart nok.

Lotte Bundsgaard tog til genmæle ved åbent at erklære sin utilfredshed over for Helle Thorning-Schmidt, som hun troligt havde støttet.

Lotte Bundsgaard mente, at det i stedet var partiet, der manglede en klar politik på væsentlige områder.

»Vi er ude i en historisk krise. Vi har brugt det seneste år til at nyformulere politikken, men det har stået uklart, hvad vi har ment. I sådan en situation er det ikke nemt at være politisk ordfører,« meldte Lotte Bundsgaard ud dengang.

Afviste tilbud

Som et plaster på såret tilbød Thorning-Schmidt Lotte Bundsgaard forskellige ordførerskaber og en plads i ledelsen som næstformand.

Men det afviste Lotte Bundsgaard.

»Jeg sagde nej tak til at blive næstformand, fordi jeg er uenig i den ledelsesstil, hvor man tror, at man bare kan løse krisen ved at skifte ud på holdet,« sagde hun.

Helle Thorning-Schmidt vil ikke bekræfte, om Lotte Bundsgaard atter skal være ordfører, men lægger ikke skjul på, at hun ønsker at have hende med på banen igen.

»Jeg har hele tiden sagt, at jeg gerne vil have Lotte til at løfte et tungt politisk område, og det vil jeg stadig gerne,« lyder det fra partiformanden.

Tavs gruppeformand

Også Socialdemokratiets gruppeformand, Carsten Hansen, er tavs.

Lotte Bundsgaard selv forklarer, at intet er sikkert før gruppemødet.

»Nu må vi vente og se, hvad der sker på tirsdag, og hvad gruppen beslutter. Jeg glæder mig til gruppemødet og komme i gang med politikken. Så må vi se, om det bliver det ene eller det andet,« siger hun.

Der er ikke er lagt op til en større rokade på ordførerposterne i Socialdemokratiet, oplyses det Morgenavisen Jyllands-Posten.

camilla.folsach@jp.dk

anne.mette.svane@jp.dk

mette.oestergaard@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.