Familietræf på Gråsten Slot

En udvidet kongefamilie har vist sig ved adskillige begivenheder i det sønderjyske.

Dronning Margrethe og hendes nære slægtninge nyder som alle andre ferierende godt af det fine sommervejr under familiens årlige træf på Gråsten Slot.

Dronningen viderefører sin mor, afdøde dronning Ingrids tradition med at samle så mange familiemedlemmer fra nær og fjern som muligt på det sønderjyske slot i tiden omkring den 1. august.

I år deltager begge dronningens søstre med flere af deres børn, svigerbørn og børnebørn i løjerne sammen med regentparret, prins Joachim med sønnerne prins Nikolai, prins Felix foruden kronprinseparret med den lille prins Christian.

Dronningen og prins Henrik har været i Gråsten siden den 21. juli, og siden sidste lørdag har de kongelige været til stede rundt omkring.

Dronningen og hendes søstre med prinsesse Alexia, dennes mand arkitekten Carlos Morales Quintana og eksdronning Anne-Maries søn Nikolaos var i lørdags til gæsteoptræden af Den Kongelige Ballet på plænen foran Sønderborg Slot, og om søndagen var prinsesse Benedikte og prins Joachim til koncert med verdenstenoren Placido Domingo og kammersangerinde Inga Nielsen i Vognsbølparken i Esbjerg. Kunstnerne optrådte sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester, hvis koncert dronningen overværer i Gråsten Slotskirke i aften.

I går var dronningen til stede ved markeringen af 50-året for indvielsen af Kong Chr. X's Gigthospital i Gråsten. Hun slutter sig i weekenden til prins Henrik på vinslottet i Caïx i Sydfrankrig og overlader indtil 27. august regentposten til kronprins Frederik.

Prins Henrik har også haft sine gøremål i det sønderjyske, som han forlod i mandags. Han har fået en ny neuropsykologisk afdeling på Sønderborg Sygehus opkaldt efter sig: Prins Henriks Gård med matchende adresse: Prins Henriks Avenue.

Ros til prins Henrik

Prinsen har i øvrigt høstet lokal anerkendelse for at komme en nødstedt motorbåd fra Haderslev til undsætning forrige torsdag og tage den på slæb, da han og vennerne selv var ude at sejle.

Søndag var prinsesse Alexia og Carlos Morales Quintana med deres to ældste døtre, Arrietta og Anna-Maria til Cirkus Benneweis' forestilling i Sønderborg.

De to småpiger var også begejstrede deltagere i en gammel sommertradition for de yngste kongelige, nemlig besøget i Legoland, der fandt sted onsdag. Her fik de selskab af den unge grev Richard og hans lillesøster, komtesse Ingrid fra Berleburg, foruden prins Nicolai og prins Felix. Prins Christian og Arriettas og Anna-Marias lillebror Carlos er endnu for små til den spøg.

else.boelskifte@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.