Flere udskyder folkepensionen
Et stigende antal danskere vælger at udskyde deres folkepension i nogle år mod at få en højere pension, når de senere forlader arbejdsmarkedet.
Den 1. juli i år havde 3.748 danskere valgt at sige nej tak til folkepension, selv om de havde nået pensionsalderen, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Opsat pension betyder, at man venter med at tage imod sin folkepension, selv om man er blevet 65 år. Til gengæld får man en højere pension, når man så endelig forlader arbejdsmarkedet. Jo længere man bliver ved at arbejde, jo mere får man. Venter man f.eks. med at gå på pension, indtil man er 69 år i stedet for allerede at gå på pension som 65-årig, får man et kontant tilskud til folkepensionen på omkring 2.700 kr. om måneden resten af livet.
Stadig et stykke vej
Regeringen har satset på opsat pension som et af midlerne til at nå målet om at 60.000 flere i beskæftigelse i 2010. Tilbuddet trådte i kraft 1. juli 2004, og regeringen havde forventet, at 2.000 ville benytte sig af muligheden allerede det første år, men kun 975 gjorde det.
Selv om tallet siden er steget, er der stadig et stykke vej op til det antal på 6.500 personer, som regeringen regner med vil være på opsat pension til næste år. Ældreorganisationer har kritiseret ordningen for at give for lav en belønning til dem, der venter med at gå pension. Men regeringen har afvist at øge bonussen for dem, der venter.