DF: Spærrezoner for pædofile

Pædofildømte skal ikke længere have lov til at bo i nærheden af skoler, fritidshjem og svømmehaller, mener Dansk Folkeparti. Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), mener, at det "frister" de pædofile for meget.

- Når man har udstået sin dom - når man er løsladt - så skal man acceptere ikke at bosætte sig i nærheden af skoler og idrætsfaciliteter, hvor man kan finde på at gentage den kriminalitet, man har lavet i forhold til misbrug af børn, sagde Peter Skaarup onsdag efter Dansk Folkepartis sommergruppemøde i Middelfart.

Dansk Folkeparti vil i den kommende folketingssamling præsentere en såkaldt pædofilpakke, som også skal hæve straffen for pædofili samt tvinge dømte i behandling.

De to regeringspartier tvivler på, at det kan lade sig gøre at lovgive om, hvor pædofildømte må bo. Skoler, fritidshjem og svømmehaller ligger tæt i Danmark.

- Hvis ikke man må bo i nærheden af en skole eller en svømmehal, er der ikke mange steder at bo. Derfor har jeg svært ved at forestille mig, at det kan lade sig gøre, siger den konservative retsordfører Tom Behnke.

En grundlæggende ret

Venstres Birthe Rønn Hornbech peger på, at loven allerede giver politiet mulighed for at forbyde pædofildømte at opsøge skoler og svømmehaller.

- Men man kan ikke sige, at de ikke må bosætte sig i nærheden, for der er aldrig langt til en skole eller en svømmehal. Det må være en grundlæggende ret, at man kan bosætte sig, hvor man vil, medmindre det virker som regulær forfølgelse af ofre for forbrydelser, siger Venstres retsordfører.

Peter Skaarup henviser til Tøndersagen. Den gør det nødvendigt at give borgerne en højere grad af tryghed.

- Det har jo vist sig i Tøndersagen, at man har givet straffe, som ligger mellem et og tre års fængsel. Det er alt, alt for lidt. Man skal bruge strafferammen fuldt ud, så man kommer op i den høje ende af strafferegistret. Jeg så gerne, at man i den slags sager gav 8, 10, 12 års fængsel, sagde Peter Skaarup.

Samtidig henviser han til, at en redegørelse fra rigsadvokat Henning Fode har vist, at det kun er en ud af otte dømte, der bliver behandlet for den lidelse, som den pågældende lider af.

- Det tal skal langt højere op, så de dømte gennemgår en behandling. Og hvis de ikke ønsker det, så skal det foregå under tvangsmæssige forhold, sagde Peter Skaarup.

Selv om Peter Skaarup ikke ville fortælle, hvordan den pædofile spærrezone rent praktisk skal indrettes, så henviste han til, at Storbritannien har indført en lignende ordning.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.