Sikkerhedssystem i metroen slået fra

Sikkerhedssystemerne på den københavnske metro fungerer sjældent. Det følsomme system passer ikke til det omskiftelige danske vejr, skriver Ekstrea Bladet. Metroens ledelse afviser at have et sikkerheds-problem.

Hvis der falder et barn ned på skinnerne, er det meningen, at systemet ODS automatis skal stoppe de førerløse tog, så barnet ikke bliver kørt over. Men Metro-selskabet har bare som regel slået sikkerhedsystemet fra, så det ikke virker, skriver Ekstra Bladet i dag.

Problemet er, at ODS-systemet på de overjordiske stationer er så sart, at det reagerer på alle mulige uvedkommende begivenheder. Det er konstrueret til et klima, hvor der hverken er regn, blæst, sne eller solskinsvejr.

Da metroen åbnede betød det, at de førerløse tog standsede i tide og utide, fordi ODS blev aktiveret af vejraktiviteten. Derfor valgte man helt at slukke for systemet.

Det bekræfter flere af metroens egne teknikere over for Ekstra Bladet.

Desuden er alle sporskiftemaskiner på banen blevet ændret, uden at man har søgt om tillade af det tyske firma TÜV, der er specialister i jernbanegodkendelser i Europa.

Det er hverken tilladt eller lovligt at ændre ved maskinerne uden en godkendelse. De vitale maskiner driver sporene frem og tilbage og hindrer, at togene kører på samme spor.

Afviser kritikken

Ørestadsselskabet afviser kritikken.

"Vi har et system (ODS), som automatisk stopper Metro-togene i de tilfælde, hvor der er fremmedlegemer på sporene. I de tilfælde hvor dette system er slået fra, har vi altid manuel overvågning. Sikkerheden er derfor helt i top", siger viceadministrerende direktør Anne-Grethe Foss og fortsætter:

"Netop af sikkerhedshensyn er ODS-systemet meget fintfølende. Derfor oplever vi til tider, at der er mange falske alarmer. Engang imellem vælger vi, at slå systemet helt fra på enkelte udvalgte stationer og i stedet overvåge stationer og spor manuelt", fortæller Anne-Grethe Foss.

JP

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.