DF: Markant større ældrecheck

Dansk Folkeparti vil gøre et krav om en væsentlig større ældrecheck til et centralt punkt i de kommende finanslovforhandlinger. Regeringspartierne er afvisende. Ældre Sagen vil hellere have bedre ældreservice.

Den ældrecheck, som omkring 200.000 pensionister i dag modtager, skal gøres langt større, kræver Dansk Folkeparti. I dag er den maksimale ydelse ca. 6.300 kr., men det beløb skal øges væsentligt, siger partiets finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, som dog ikke vil sætte et præcist beløb på.

»Ældrechecken skal forbedres, fordi den er målrettet de pensionister, der har det økonomisk dårligst, og som ikke har haft mulighed for at spare op. De skal have et løft, så den enkelte kan mærke, at det batter noget,« siger han.

DF opererer med tre modeller for at gøre ældrechecken større. Helst vil partiet øge det maksimale beløb, en pensionist kan modtage. Men alternativt foreslår partiet, at formuegrænsen for at modtage ældrechecken øges markant fra de nuværende 55.000 kr., eller at ældrechecken i fremtiden fritages for modregning i forhold til andre offentlige ydelser som eksempelvis boligstøtten.

Ved de seneste års finanslove har DF fået væsentlige dele af partiets krav igennem mod til gengæld at støtte regeringens økonomiske politik om skattestop og stram styring af de offentlige udgifter. Men Venstres finansordfører, Peter Christensen, afviser i første omgang DF's krav: »Regeringen vil ikke selv fremsætte forslag i finansloven, som omhandler nogen forhøjelse af ældrechecken. Det mener vi ikke, at der er behov for.« Også de konservative er afvisende. »Vi vil hellere være tilbageholdende med at øge ældrechecken mod at prioritere basale velfærdsopgaver som sundhed, skole og ældrepleje,« siger finansordfører Christian Wedell-Neergaard (K).

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.