Storkommuner har rekrutteringsproblemer

3 ud af 10 af de nye storkommuner oplever allerede nu problemer med at tiltrække kvalificeret personale. Det presser særligt udkantsområderne, siger ekspert.

Knap hver tredje af de nye storkommuner har problemer med at tiltrække medarbejdere til ældreplejen og som socialrådgivere. Det viser en rundspørge til de kommende borgmestre i de 98 nye storkommuner, der bliver en realitet fra 1. januar.

Manglen på socialrådgivere er flere steder så akut, at kommuner vælger at ansætte andre faggrupper som arkitekter og antropologer i de ledige stillinger, fortæller næstformand i Dansk Socialrådgiverforening Bettina Post. »Det svarer til, at man går til fysioterapeuten med en ryglidelse, men bliver mødt af en person, der har et massørkursus fra en aftenskole. Det er uholdbart og stærkt bekymrende,« siger Bettina Post.

Varen bliver dyrere

Særligt udkantskommuner oplever problemerne, og manglen på socialrådgivere har derfor fået en række af de nuværende kommuner til at indføre et rekrutteringstillæg for socialrådgivere. Desuden har Hvidebæk Kommune, der bliver del af den nye storkommune Kalundborg, indført et tillæg for lærere.

Borgmester Tommy Dinesen (SF) fra den nye Kalundborg storkommune forudser, at problemerne vil vokse på lærerområdet. »Vi har klaret skærene i år, men på længere sigt får vi problemer, og måske skal man videreføre ideen fra Hvidebæk,« siger Tommy Dinesen, der bliver førstemand for knap 50.000 indbyggere i den nye kommune. Andre udkantsområder kan blive nødt til at følge trop, forudser arbejdsmarkedsforsker professor Jørgen Steen Madsen fra Københavns Universitet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.