Storkeunger døde af sult

Storkeungerne i Rudbøl ved Tønder er døde af sult, men i Hvedstrup på Sjælland har et storkepar for tredje år i træk frembragt flyvefærdige unger.

Det begyndte ellers så fint. Ikke mindre end tre flotte storkeunger så dagens lys i juni i storkereden i Rudbøl ved Tønder. Desværre varede det ikke ret længe, før de to mindste storkeunger blev smidt ud af reden af forældrene. De kunne ikke finde føde nok i den sommertørre marsk.

Den sidste unge skulle have været ringmærket af Peder Thellesen fra Ringmærkningscentralen for 14 dage siden. Tønder Brandvæsen havde kørt den store lift frem, og det var lidt af et folkeskue. Storkeungen var dog for lille, og risikoen for, at ringen ville glide af benet, derfor for stor.

Ringmærkningen blev udskudt, men ak og ve, nu er der slet ikke brug for den. Storkeungen er ikke længere i reden, og forældrefuglene viser sig heller ikke mere ved reden. Formanden for Dansk Ornitologisk Forenings storkegruppe, Hans Skov, er ikke forbavset over den triste historie. »Tøndermarsken er ikke bare sommertør, den egner sig ikke for engfugle mere, fordi marsken er for reguleret. Der er ikke føde nok til storkene,« siger han.

De eneste vilde storkeunger, der er blevet flyvefærdige i Danmark i år, er et kuld på tre i Hvedstrup nord for Hedehusene på Sjælland.
Deres forældre stammer fra et storkeopdræt i Skåne, men deres ældre søskende fra 2004 og 2005, også født i Hvedstrup, er observeret flere steder i Europa og har fået vild adfærd. En han- og hunstork i et mangeårigt, traditionelt storkested, Vegger i Himmerland, blev par for sent til, at der kom unger ud af det.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.