Bakteriepool i haven

Fritstående havepools er blevet det store hit i år. Men de bør bruges med omtanke, så man undgår sygdomme og drukneulykker.

Store, fritstående badebassiner med mange tusinde liter vand er blevet sommerens store dille. Godt hjulpet på vej af det fine sommervejr og varmegrader i nærheden af 30 i ugevis er badebassiner med op til 35.000 liter vand blevet revet ned af hylderne i de seneste uger. Men de store badebassiner bør bruges med omtanke, advarer flere eksperter.

Meningen er, at vandet ikke skal skiftes løbende. I stedet skal det renses hyppigt med kemikalier og af en filtreringspumpe. Følger man ikke anvisningerne nøje, forvandler badevandet sig til en bakteriesuppe, som de badende risikerer at blive syge af.

Masser af bakterier

»Der kan være rigtig mange bakterier i sådan et bassin, for bakterier lever af det skidt, der uundgåeligt kommer i vandet fra badende, blade, insekter osv., og varmen får dem til at formere sig kraftigt. Det vil kræve meget rensning at sørge for, at hygiejnen er i orden, så vil man anskaffe sig sådan et bassin, skal man have styr på, hvordan man holder vandet rent,« siger konstitueret embedslæge i Ringkjøbing Amt, Lars Frey.

Han peger på, at de typiske reaktioner vil være øjenbetændelse, ørepine, udslæt eller måske diarré. Lars Frey er også skeptisk over for brugen af kemikalier i badebassinerne. »Klor kan være giftigt og er alt andet end sundt for mennesker. I det hele taget kan man også blive syg af de kemikalier, der bruges til at rense vandet med,« siger han og foreslår, at man hjemme i haven nøjes med at bassin, der kan tømmes og rengøres dagligt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.