Jehovas Vidner: Nej til blodtransfusion

Jehovas Vidner i ny verdensomspændende kampagne for at få medlemmerne til at afvise blodtransfusion, selv når konsekvensen er døden.

I august kommer 20 millioner eksemplarer af "Vågn Op" på gaden. Bladet udkommer på 80 sprog og bliver uddelt i hele verden.
Og overalt handler bladene om det samme: Hvorfor Jehovas Vidner skal sige nej til blodtransfusion, også når konsekvensen er døden.

Bladet, der er talerør for sektens verdensledelse i New York, understreger, at blod er helligt, risici i forbindelse med blodtransfusioner bliver gennemgået, og bladet lægger vægt på ny medicinsk forskning, som gør det muligt at gennemføre nogle operationer uden blodtilførsel.

- Vi er klar til at stå frem med vores holdning. Vi vil gerne forklare den, og vi er parat til at forsvare den, siger Erik Jørgensen, informationschef for Jehovas Vidner i Danmark, til Kristeligt Dagblad.

Han afviser, at offensiven kommer, fordi menige vidner er ved at blive svage i troen på et nej til blodtransfusion.
- Det er meget sjældent, vi kommer ud for, at folk i hemmelighed modtager blodtransfusion. Folk bliver belastet, hvis de tager et valg imod deres overbevisning. Det kan ske efter pres fra ikke-troende familiemedlemmer, og hvis de bekender det, så prøver vi at hjælpe dem, siger Erik Jørgensen.

To eksperter i nyreligiøsitet ser offensiven fra New York som et træk, der skal holde sektens medlemmer fast i deres afvisning. Sådan lyder blandt andet vurderingen fra Lars Ahlin, lektor, ph.d. i religionsvidenskab på Aarhus Universitet og forsker i nyreligiøse bevægelser:

- Bladets argumenter vil almindelige mennesker normalt ikke acceptere, men det er heller ikke meningen. Bladet skal i stedet styrke vidnerne i deres overbevisning. De møder jo konstant den holdning, at deres afvisning af blod er forrykt. Samtidig forsøger man at forskyde fokus. I stedet for at skrive om dem, der dør, skriver man om nye medicinske landvindinger, som gør andre behandlinger mulige, siger Lars Ahlin.

JP

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.